Kuchyňske prostředky CORMEN

Kuchyně je velmi náročnou oblastí na úklid, a to nemluvě o profesionálních prostorách, stravovacích zařízení a celkově všech potřebných kuchyňských nástrojů.

Ideální čisticí prostředky na kuchyňské prostředí

Každému musí být hned jasné, že se bude potýkat s mastnotou, připáleninami nebo horou špinavého nádobí. To zrovna nezní moc povzbudivě, když ale se zvolí ten správný přípravek, tak všechno půjde jako po másle. Během chvíle se bude kuchyňská oblast blýskat a třeba i vonět po citrusových plodech. Veškerá zařízení budou vypadat jako nová a tím se přirozeně prodlouží i jejich životnost, což ocení především provozovatelé stravovacího zařízení. 

Pojďte se nyní podívat na různé pomocníky, na které se lze bezpečně i z hlediska hygienických podmínek spolehnout.

  1. Mytí nádobí není zrovna oblíbenou činností, a i když je k dispozici myčka na nádobí, mnohdy se musí použít lidská síla, ačkoliv s vybranými prostředky to půjde mnohem snadněji. Klasický prostředek na mytí nádobí je třeba vybírat nejen podle ceny, ale spíše podle kvality. Nejvhodnější jsou takové, co mají testy dermální tolerance přímo od profesionální z kožní kliniky, jako například Krystal. Navíc se prodává až ve 20 ti litrovém balení, ve vratném kanystru, který je zálohovaný. Zesílení jeho aktivity dodává aktivní ocet a díky tomu je nádobí pěkně lesklé.
  2. Tekutý písek je skutečný mistr v odstranění nečistot. Některé druhy dokonce obsahují dezinfekční přísadu, což se v kuchyňské oblasti rozhodně vyplatí. Abrazivo je vhodné na veškeré plochy, jelikož je jemné a nepoškrábe v podstatě žádný povrch. Pro někoho je daleko lepší volbou před jinými druhy písků na nádobí. 
  3. Restaurační sklo vyžaduje skutečně naprostou čistotu bez otisků nebo šmouh. Ideální jsou tablety, které se postupně rozpouští a uvolňují tak účinné látky. Jsou vhodné jak pro mytí výčepního skla v myčkách, tak v tlakových oplachovačích.
  4. Konvektomaty, sporáky, grily, udírny, fritézy a mnohé další kuchyňské spotřebiče jsou vystaveny nadměrné zátěži připálenin. Díky prostředkům na odstraňování připálenin se vše podaří vyčistit a přitom neporušit plochu nebo povrchy. Jen je třeba se vyhnout aplikaci na hliník a podobným materiálům. Pokud zde došlo k většímu znečištění, tak přispěchá na pomoc kartáč nebo houbička.

Čistotu v kuchyňské oblasti zajistí nejlépe zásadité a neutrální čističe, které si skutečně velmi dobře poradí s každou překážkou.